Osa 1: Kuusi vinkkiä tapahtuman tunnelman luomiseen

Meillä oli Slushissa ständillä suurena apuna Marjut Herranen, tapahtumien tuottamisen konkari yli 10 vuoden työkokemuksella. Marjutilta saimme kuusi tiukkaa vinkkiä hyvän fiiliksen luomiseen tapahtumassa.

  1. Aloita viestistä. Mitä tapahtumalla halutaan sanoa? Kaikkien seuraavien kohtien pitää peilata tähän viestiin. Millaisen muistijäljen haluat osallistujille jättää?
  2. Tunnelma lähtee tilaisuuden isännistä. Jos isännät ovat kiireellisiä, levottomia ja huonosti valmistautuneita, se näkyy. Valitettavan usein isännät puhuvat kännykkään, lukevat sähköposteja tai tulevat myöhässä. Tärkeintä on olla läsnä ja hymyillä.
  3. Valaistus on tärkeä osa tunnelmaa. Rennossa tilaisuudessa valaistus voi olla hämyisämpi. Jos tilaisuudessa on kovaa asiaa, valaistuksen pitää olla terävämpi.
  4. Anna musiikin vaikuttaa. Tempaako musiikki mukaansa? Vai haetaanko rauhallisempaa flowta? Eri tiloissa voi olla erilainen äänimaailma, vaikkapa linnunlaulua.
  5. Panosta aikatauluun. Älä ahda tilaisuutta liian täyteen ohjelmaa, vaan jätä tilaa vapaalle seurustelulle. Hyvät keskustelut toimivat myös tunnelman luojina. Muista taukojen merkitys, sillä ihmiset eivät jaksa keskittyä koko ajan. Mieti, minkä tyyppistä ohjelmaa on silloin, kun ihmiset ovat virkeimmillään, ja mitä esimerkiksi lounaan jälkeen. Tärkeimmät ohjelmat kannattaa sijoittaa alkuun.
  6. Haasta catering. Miten tuoda oma viesti mukaan ruokaan? Esimerkiksi värin keinoin. Tarjoiluja miettiessä vähän ja useammin on parempi kuin enemmän ja kerran.

Lue myös seuraava osa: Miten tapahtuman tunnelmaa voi mitata?

One Comment on “Osa 1: Kuusi vinkkiä tapahtuman tunnelman luomiseen

  1. Päivitysilmoitus: Osa 2: Miten tapahtuman tunnelmaa voi mitata? | Fiilismittari blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: