Osa 2: Miten tapahtuman tunnelmaa voi mitata?

Moni osaa etukäteen kertoa tarkkaan, minkälaista tunnelmaa tapahtumaltaan toivoisi. Harva kuitenkaan mittaa, miten fiiliksen luominen lopulta onnistui. Kysyin Marjut Herraselta, joka on tuottanut tapahtumia yli 10 vuotta, miten tapahtuman fiilistä mietitään ja mitataan:

Moni tapahtuman järjestäjä sanoo, että “me halutaan rento tilaisuus, jossa ei ole pönötystä ja on hyvä fiilis”. En ole kuitenkaan nähnyt yhdenkään järjestäjän mittaavaan, millainen fiilis siellä tapahtumassa lopulta oli.

Jos asiaa kysyy jälkikäteen, vastaus on yleensä “ihan ok”.  Ei voida kuitenkaan näyttää konkreettisesti, mikä se fiilis oli ja miten se siellä näkyi.

Poimi tästä meidän vinkkimme tilaisuuden fiiliksen mittaamiseen

  1. Tee mittauksesta vastaajan kannalta helppoa ja nopeaa. Mittaus hymynaamalla on intuitiivinen keino tutkia fiilistä. Esimerkiksi numeroasteikot voivat aiheuttaa sekaannusta, jos vastaaja ei ole varma asteikosta. Harva myöskään jaksaa täyttää pitkiä kyselyitä.
  2. Mittaa fiilistä jo tapahtuman aikana – silloin voit vielä tehdä muutoksia, jos huomaat jonkin asian olevan heikoissa kantimissa. Palautekyselyt jälkikäteen eivät myöskään aina kerro koko totuutta. Moni asia ehtii unohtua, jos kyselyyn ei vastata heti.
  3. Älä salaa palautetta, vaan reagoi siihen. Kun osallistujat huomaavat, että palautteen antamisesta on hyötyä, palautetta myös annetaan herkemmin.
  4. Jos aiot toistaa tapahtuman, on tärkeää oppia ensimmäisestä tapahtumasta. Siksi kannattaa kerätä fiilis talteen ja miettiä, miten sitä voisi jatkossa parantaa.

Lue myös Osa 1: Marjut Herrasen 6 vinkkiä tapahtuman tunnelman luomiseen.

One Comment on “Osa 2: Miten tapahtuman tunnelmaa voi mitata?

  1. Päivitysilmoitus: Osa 1: Kuusi vinkkiä tapahtuman tunnelman luomiseen | Fiilismittari blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: