Tunteet ja data pussauskoppiin

Näin kunnallisvaalien alla on hyvä todeta, että faktat eivät aina voita, vaan päätöksiin vaikuttavat myös tunteet ja uskomukset.  Tunteet ja data ovat voimakas yhdistelmä liiketoiminnalle ja johtamiselle. 

Aihe on hyvin ajankohtainen. Sitä ohjaavat kasvava ymmärrys tunteiden voimasta liiketoiminnassa, sosiaalisen median vaikutus, robotisaatio ja automatisaatio. Esimerkkinä Kauppalehden viikko sitten julkaisema uutinen työelämästä: ”Empatiasta työelämän tae? Automaatio ei syö näitä ammatteja

Tunteiden käsittelyssä on kuitenkin omat haasteensa: Tunne on subjektiivista ja sen mittaaminen tarkasti on mahdotonta. Tunteet ovat kiinni hetkessä ja niihin vaikuttavat henkilökohtainen tausta ja fysiologiset reaktiot. Kun tunteet yhdistetään perinteiseen dataan ja sen analysointiin, vaaditaan onnistuneeseen tulkintaan uusia malleja.

tunteet_vibemetrics

Palvelumme Vibemetrics on esimerkki onnistuneesta tunteen ja tiedon yhdistämisestä. Palvelumme perusta on, että ihmiset kertovat mikä heidän fiiliksensä on ja miksi he näin kokevat. Jaamme tämän tiedon reaaliajassa saman ryhmän ihmisille. Me kasvatamme organisaatioiden onnistumista hyödyntämällä ihmisten supervoimaa: yhteistyötä.

Emme ole koskaan olleet voimakkaampia kuin leijonat. Ihminen on voittanut evoluutiossa haasteet yhteistyöllä, joka perustuu meidän osaamiseemme tulkita toistemme tunteita; kokea empatiaa.

Suomesta uusi tunteiden supervalta

Me emme ole yksin asian kanssa. Tänään (23.3.2017) on Tekesin tapahtuma aiheella ”Tunnedata, totta vai tarua”.  Tekes tukee yrityksiä ja tutkimusta, jonka avulla me suomalaiset voimme olla maailman huippuja tunteiden ja datan yhdistämisessä.

Reilu vuosi sitten Team NEMO voitti kansainvälisessä ideakilpailussa 250.000 €. Aiheena on verkossa tapahtuvan empatian tutkiminen ja kehittäminen.  Harvard Business Review kirjoittaa toistuvasti empatian vaikutuksesta liiketoiminnassa. Esimerkkinä artikkeli ”If You Can’t Empathize with Your Employees, You’d Better Learn To”.

Ehkä seuraava supertähti Suomesta onkin tältä aihealueelta? Tykkään ajatuksesta. Me vähäpuheiset suomalaiset näytämme närhen munat maailmalle ja muutamme tunteet supervoimaksi menestyä.  :=)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: