Ruusulan tila antaa nuorille vastuun sekä keinon vaikuttaa

Vibemetrics on yhteistyökumppanina Laukaassa sijaitsevan Ruusulan tilan työllistämishankkeessa, jossa luodaan maatiloille malli nuorten työllistämiseen.

ruusula

Suomessa esiintyy kesäaikaan erikoisviljelyn alalla merkittävää kausiluonteista työvoimapulaa. Viime vuosina pulmaa on pääasiassa ratkaistu tuomalla maahan lyhyeksi ajaksi ulkomaalaisia työntekijöitä. Samaan aikaan Suomessa on noin 100 000 työtöntä nuorta sekä kymmeniä tuhansia kouluikäisiä nuoria, jotka kaikki ovat potentiaalisia kausityöntekijöitä.

Keski-Suomessa sijaitseva Ruusulan tila halusi löytää erilaisen ratkaisun ja on kehittänyt yhdessä Jyväskylän kaupungin, Laukaan kunnan sekä MTK:n kanssa nuorten työllistämishankkeen, jossa edistetään nuorten työllistymistä maatiloille. Mallilla tavoitellaan kustannustehokasta tapaa työllistää nuoria maaseudulla ja antaa heille oppeja työelämästä. Nuoret vastaavat tulevaisuudessa elintarvikkeiden ostopäätöksistä, joten on tärkeää, että he ymmärtävät mistä ruoka tulee, mitä sen tuottaminen vaatii ja mitä työ maaseudulla on.
Ruusulan tila toimii hankkeessa pilottina, ja tilan mansikkakesä pyöriikin tänä vuonna täysin paikallisten nuorten voimin. Sesonkivastaavina ovat edellisten vuosien ansioituneet nuoret, jotka vastaavat niin mansikan poimituksesta, myyntipisteistä ja myynnistä, itsepoiminnan ja kahvilan toiminnasta sekä koko tilan markkinoinnista.
Yhteensä tilalla työskentelee noin 70 nuorta.
Vibemetrics on lähtenyt hankkeeseen yhteistyökumppaniksi tarjoamalla oman fiilismittarinsa Ruusulan tilan nuorten käyttöön pilotin ajaksi. Kokeilu on mielenkiintoinen, sillä fiilisten ja niiden syiden esiintuonti ensimmäisessä työpaikassa saattaa onnistua paremmin anonyymisti. Nuoret ovat myös tottuneita puhelimen ja sosiaalisen median käyttäjiä, joten seuraamme pilottia mielenkiinnolla ja odotamme nuorten palautekommentteja fiilismittarin käytöstä.
Strawberry

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: