Kuvataidelukiolaiset antoivat fiiliksille uudet hahmot

Maria Peltonen voitti kovatasoisen ja tiukan fiilishahmokilpailun, jonka Vibemetrics järjesti Helsingin kuvataidelukion kanssa. Toisen sijan nappasi Emmi Säkkinen ja kolmanneksi sijoittui Selma Rinne.

maria_peltonen_5

Ote Maria Peltosen voittotyöstä

Vibemetrics järjesti Helsingin kuvataidelukion kanssa projektin, jossa opiskelijat suunnittelivat fiilismittarimme hymiöille korvaajat. Suurin osa projektitöistä tehtiin kuvataidekurssien yhteydessä, mutta pari innokasta osallistui projektiin kurssien ulkopuolelta.

Tehtävänantona oli suunnitella viiden kuvan sarja, joka kuvaa fiilisjatkumoa myönteinen–neutraali–kielteinen ja jota voitaisiin käyttää Vibemetrics-fiilismittarissa.

Emmi Säkkinen_4

Emmi Säkkisen työ sai hopeaa

Yhteensä töitä palautettiin 96 kappaletta. Mukana oli ideoita, tyylejä ja näkökulmia laidasta laitaan: rohkeita ja konservatiivisia, rönsyileviä ja pelkistettyjä, konkreettisia ja abstrakteja. Valtaosa töistä oli sellaisenaan valmiita palvelussa käytettäväksi.

Vibemetricsin raati oli töitä pisteyttäessään yllättävän työlään ja haastavan tehtävän edessä, koska työt olivat yleensä ottaen tasokkaita, ja mukana oli paljon raikkaita ideoita.

Kilpailun voitti Maria Peltonen ilmeikkäillä tikku-ukoillaan. Toiseksi sijoittui Emmi Säkkinen kädellisine hymynaamoineen. Kolmannen sijan kuittasi Selma Rinne, joka oli tuunannut perinteistä peukkukättä uuteen uskoon. Kärkikolmikko palkitaan suorituksistaan Vibemetricsin sponsoroimilla stipendeillä lukuvuoden päättäjäisjuhlassa.

Tehtävä oli opiskelijoille hyödyllinen ja erittäin haastava. Siinä piti osata pelkistää oma idea selkeäksi ja eri skaalaan sopivaksi kuvaksi.

Hanna Pusa / Helsingin kuvataidelukio

Selma Rinne selmarinne_5

Selma Rinteen peukkuaiheinen työ sijoittui kolmanneksi

Mitalistien perässä tuli kapealla marginaalilla monia mahtavia töitä. Kaikilla raadin jäsenillä oli pistesijoille jääneiden töiden joukossa omia suosikkejaan, joiden karsiutuminen parhailta sijoilta harmitti.

Hanna Pusa oli opettajana yhdellä kuvataidekursseista, joilla kilpailutöitä tehtiin. Hänen mukaansa tehtävä oli opiskelijoille haastava, mutta hyödyllinen. Kilpailussa kaivattiin persoonallista ilmettä, mutta myös pelkistämistaitoa ja idean sovittamista valmiiseen palveluun.

Vibemetrics kiittää kuvataidelukion väkeä hyvin sujuneesta projektista ja mahtavista kilpailutöistä! Pohdimme kevään aikana, löytyykö töiden joukosta sellaisia, jotka voisimme ostaa käyttöömme osaksi palvelua.

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: